Închide

Ce vrei să cauți?

iPhone 14. Cum reușește Apple să domine piața smartphone

... chiar și piața smartphone din China

Mă uitam pe această statistică cu cele mai bine vândute smartphone-uri în 2022 în lume:

Observăm că iPhone ocupă opt din cele zece poziții din top.

Interesant mi se pare și că sunt trimestre în care iPhone este cel mai bine vândut model în China, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume:

Bine, în acest din urmă caz a contat și capacitatea de negociere a lui Tim Cook cu autoritățile chineze, dar performanța este uriașă.

iPhone-ul este o declarație a statutului social și a personalității posesorului. Din ianuarie 2007, de când Steve Jobs a anunțat primul model, acest brand continuă să fascineze. Poate și pentru că a fost primul smartphone cu adevărat reușit ca design și primul cu un ecran touch perfect funcțional?

Abundă review-urile la telefoanele cu Android  –  sunt lansate foarte des noi modele, plus că bugetele de marketing sunt generoase. Mă gândesc că e util să vedem totuși și ce oferă iPhone 14 și am notat câteva caracteristici:

Capacitatea de stocare a crescut uimitor în timp. Apple a livrat telefoane cu doar 64 GB pe vremea iPhone 12. Astăzi, capacitatea de stocare a iPhone 14 a fost mărită la 128GB, 256GB sau 512GB, la alegere. E epoca nenumăratelor înregistrări video și foto și nu toată lumea se simte comod să le acceseze din cloud.

Democrația culorilor. A trecut vremea telefoanelor sobre în doar două culori, negru și alb. Pentru că a prins la popor dezinvoltura coloristică, iPhone 14 vine în nuanțe curajoase: galben, roșu, albastru, purple, midnight șamd.

Software. Smartphone-ul este livrat cu iOS 16, cu destule caracteristici noi. Sunt garantați cel puțin cinci ani de actualizări de software și de securitate sau chiar șapte. Așadar, dacă ai grijă de telefon și nu arzi de nerăbdare când auzi de un nou model, îl vei putea folosi vreme îndelungată, poate cu o înlocuire a bateriei.

Construcție. Apple are un palmares excelent în ceea ce privește calitatea impecabilă a construcției telefoanelor. iPhone 14 nu face excepție. Corpul său este un „sandwich de sticlă” cu Ceramic Shield rezistentă la zgârieturi pe partea din față a dispozitivului și o ramă intermediară din aluminiu pe margini.

Rezistența la apă este standard IP68. Avem promisiunea că telefonul va fi în regulă după o scufundare în apă dulce de până la șase metri, timp de până la treizeci de minute. Nu este deloc rău.

Ecran cu diagonală de 6,1 inci, Super Retina XDR OLED, cu o rezoluție de 1170 x 2532 pixeli și o densitate a pixelilor remarcabilă de 460 ppi.

Baterie bună, cu încărcare rapidă (60% în 30 de minute) și care asigură, când e full, 18 ore de redare video sau 18 ore de navigare pe net.

Am punctat doar câteva dintre punctele tari ale iPhone 14, un smartphone emblematic al timpurilor noastre.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Incredere – ca vei avea update de soft inca 5 ani, ca-si pastreaza valoarea de revanzare, garantie direct la Apple, sft nou care merge bine pe telefon de 6 ani.

Adaugă comentariu