Închide

Ce vrei să cauți?

Întâmplările unui fotograf mediocru cu Honor Magic5 Pro, un smartphone cu o cameră de-a dreptul performantă

Honor Magic5 Pro s-a dovedit surprinzător de bun în cele câteva zile cât m-am jucat cu el.
Concluzia este că are câteva calități esențiale care îl scot în fața plutonului restrâns de smartphone-uri premium: camere foto excelente, procesor de top, design reușit, baterie bună, ecran luminos.
Dacă ar trebui să-mi cumpăr în momentul acesta un smartphone, cred că acest flagship 2023 al Honor ar fi primul pe o listă de posibilități foarte, foarte scurtă.

Telefonul mobil a devenit un generator esențial de amintiri foto/video de familie sau din vacanțe.
Așadar mi se pare normal să încep cu sistemul de camere, de-a dreptul performant.
Astfel, Honor Magic5 Pro vine cu cameră principală triplă și nu a făcut deloc economie la rezoluții: avem Cameră wide de 50MP (f/1.6) plus Cameră Ultra Wide de 50MP (f/2.0) și Cameră cu teleobiectiv periscopic (f/3.0, zoom optic 3.5x, zoom digital 100).

Îmi place funcția de detectare automată a mișcării. Datorită unor algoritmi AI, smartphone-ul stabilește automat punctul cel mai înalt al mișcării (telefonul e trecut și în Guinness Book pentru asta)  și alege cadrul cel mai clar.
De exemplu, acest alergător pare să se desprindă de sol – camera a selectat momentul în care pasul lui are cea mai mare amplitudine.

smartphone bun

Magic5 Pro poate fi un telefon foarte potrivit pentru fotografii cu performanțele sportive sau artistice ale progeniturilor, mă gândesc. E important să prinzi momentul care contează, nu?
Eu sunt un fotograf mediocru, dar tot pe partea de AI Motion ți-aș arăta două păsări în zbor, o coțofană și o cioară, extrase de telefon din rafale:

Și la capitolul Macro, acest smartphone dovedește maximă măiestrie:

Tandemul de camere wide și ultra wide captează imagini cu adevărat generoase:

De altfel, acest smartphone se află topul global al camerelor foto DXOMARK cu un scor ridicat.

Pe partea din față, vei avea surpriza să descoperi două camere foto (când ai mai văzut așa ceva?), ceea ce asigură selfie-uri cu fundal wide – dacă dorești și autentificare facială fără probleme.
Evident, telefonul înregistrează video 4K (doar nu o să păstrezi clipuri de familie la rezoluții reduse) și are niște funcții care îți permit să faci filmulețe interesante și creative.

De remarcat că Magic5 Pro este animat de cel mai nou procesor, Snapdragon 8 Gen 2, și de trei motoare de optimizare Honor, ceea ce asigură o funcționare impecabilă.
Vine cu o baterie de 5100mAh, deci energie pentru o întreaga zi la utilizare standard.

Îți va plăcea și ecranul de 6,81 inci și o luminozitate HDR până la 1800 de niți, asigurând imagini clare chiar și în lumina puternică a soarelui.

Concluzia: Honor Magic5 Pro are un raport foarte bun performanță/preț, este desăvârșit în materie de foto/video și arată impecabil. E o opțiune bună pentru achiziție. Recomand.

PS: Fotografiile publicate nu au fost prelucrate, ci doar redimensionate.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Chiar este un cameraphone. L-am testat si am ramas placut impresionat de el.

Adaugă comentariu