Închide

Ce vrei să cauți?

Angajații care utilizează inteligența artificială vor avea un avantaj profesional

ChatGPT ar putea face posibilă săptămâna de lucru de patru zile

resursse umane
resursse umane

Nu inteligența artificială te va înlocui, ci un coleg care folosește inteligența artificială în avantajul său profesional, aceasta este una dintre concluziile unui recent studiu.
Potrivit unui sondaj realizat în mai multe țări de către gigantul tech IBM, 87% din cei 3.000 de manageri intervievați se așteaptă ca AI generativă să îmbunătățească performanța angajaților, mai degrabă decât să îi înlocuiască.
Managerii au estimat că 40% din forța lor de muncă va trebui să se recalifice în următorii trei ani pentru a se adapta la schimbările pe care AI le va aduce în economie. Asta înseamnă aproximativ 1,4 miliarde din cei 3,4 miliarde de angajați la nivel global.
Potrivit raportului, companiile care își recalifică cu succes angajații vor vedea o creștere a veniturilor de 15% în comparație cu cele care nu adoptă o astfel de măsură.
Studiul IBM, aici.

resurse umane

ChatGPT ar putea face posibilă săptămâna de lucru de patru zile
Pe același subiect: predarea sarcinilor repetitive către inteligența artificială va crește productivitatea muncii, afirmă unii cercetători în productivitatea muncii.
Astfel, programele AI, precum ChatGPT, ar putea face posibilă săptămâna de lucru de patru zile, confirmă Jean Townend, președinta în Marea Britanie și Irlanda a unuia dintre cei mai mari recrutori din lume, Adecco.
„Dacă punem computerele să execute muncile cu adevărat repetitive și plictisitoare, atunci omul va face părțile cu adevărat creative și interesante. Productivitatea crescută înseamnă fie salarii mai mari, fie posibilitatea de a lucra mai puțin și de a primi același salariu.” – explică președinta Adecco

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Orice skill in prima faza este util, ulterior devenind indispensabil. La fel a fost si in anii ’90-2000 cu abilitatile de pc, acestea fiind indispensabile in ziua de azi, inclusiv in viata personala. Ideea cea mai importanta este cum facem ca tehnologia sa lucreze pentru noi, in beneficiul intregii societati.

Adaugă comentariu