Închide

Ce vrei să cauți?

ECOTIC: 29% dintre români păstrează în casă bateriile uzate, iar 11% le aruncă în mod neprietenos cu mediu

Obiceiul de a păstra electronicele mici pe care nu le mai folosesc în casă este recunoscut de 41% dintre români, iar 29% confirmă acest comportament și pentru bateriile uzate – indică un studiu ECOTIC.
Doar 16% cunosc clar și concret opțiunile de debarasare de bateriile uzate și 10% în cazul deșeurilor de echipamente electrice. Opțiunea de predare a electronicelor mici la magazinele de profil de mici dimensiuni nu este cunoscută de 60% din populație și de 46% în cazul celor de mari dimensiuni.
11% din respondenți au recunoscut că nu se debarasează corect de bateriile portabile uzate, iar ponderea cea mai mare este la cei de până în 30 de ani, principalul motiv invocat de 41% dintre aceștia este lipsa punctelor de colectare/recipiente ușor accesibile, urmat de lipsa de informații în acest sens pentru 27% dintre aceștia.

Ce se întâmplă cu telefoanele mobile și cu laptopurile pe care românii le înlocuiesc
Se estimează că 21% din persoane își înlocuiesc telefonul mobil chiar dacă este perfect funcțional: dintre aceștia 50% îl păstrează pe cel vechi și 27% îl dau spre reutilizare.
Ca motive ale păstrării smartphone-urilor vechi, 50% spun că îl păstrează ca rezervă, 40% menționează datele pe care le conțin și 29% invocă lipsa punctelor de colectare.

În cazul laptopurilor, opțiunile românilor sunt similare, 48% din români păstrându-l pe cel vechi. În cazul de față, cel mai invocat motiv este păstrarea datelor de pe acestea, urmat de depozitarea ca rezervă pentru o viitoare utilizare.
De asemenea, 25% invocă lipsa punctelor de debarasare ușor accesibile.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu