Închide

Ce vrei să cauți?

Studiu de caz. ENGIE | SWISSCAPS: Parteneriat pe termen lung pentru reducerea costurilor cu energia electrică (p)

ENGIE Romania a preluat întregul proiect de eficientizare energetică: consultanță, proiectare, instalare, mentenanță şi monitorizare

Printre parteneriatele de succes încheiate de ENGIE Romania în domeniul energiei verzi se numără cel încheiat cu SWISSCAPS Romania, companie membră a grupului AENOVA, unul dintre liderii mondiali din domeniul producției contractuale Business to Business pentru industria farmaceutică şi de asistență medicală.

La fabrica SWISSCAPS Romania din Cornu, județul Prahova, unde se produc şi se ambalează capsule gelatinoase moi şi capsule moi vegane, ENGIE a construit, în 2020, o centrala fotovoltaică având o putere de 360 kWp. Cu un total de 960 panouri, centrala a fost construită pe acoperișul a două hale industriale, pe o suprafață de 2.500 mp, energia produsă fiind injectată în instalația de utilizare a companiei, asigurând, astfel, o parte din consumul propriu de energie electrică.

ENGIE Romania a preluat întregul proiect de eficientizare energetică, de la consultanță și proiectare personalizată până la instalare şi asigurarea serviciilor de mentenanță şi monitorizare.

In 2023, SWISSCAPS a decis extinderea capacității de producție a centralei fotovoltaice existente, instalată în 2020, pentru a beneficia de utilizarea la maximum a suprafeței disponibile pe acoperişurile fabricii şi de mărirea capacității centralei de a genera energie electrică verde. Astfel, ENGIE a oferit soluția extinderii centralei fotovoltaice construita anterior, prin instalarea suplimentară a unui număr de 548 de panouri pe o suprafață de 2.150 mp, mărind capacitatea inițială a centralei cu încă 298 kWp.

În 2023, am decis să extindem sistemul fotovoltaic existent. Am ales ENGIE întrucât cu ei am realizat şi sistemul existent, astfel încât a fost o continuare firească. ENGIE a fost partenerul potrivit pentru noi întrucât ne-a oferit o soluție la cheie: de la design, execuție, implementare, punerea în funcțiune, ei s-au ocupat de tot. Pentru noi, acest lucru a fost esențial, deoarece nu avem competențe în această zonă şi avem încredere în ENGIE.

În toți aceşti ani, colaborarea noastră cu ENGIE a fost foarte eficientă. Ne înțelegem reciproc nevoile, ENGIE ne cunoaşte bine, ne înțelege infrastructura, ceea ce ne face colaborarea uşoară. A fost un proiect de mare succes. Recomand ENGIE şi altor parteneri pentru că echipa ENGIE oferă servicii complete şi au experiență, tot ce e nevoie.”, declară reprezentanții SWISCAPS.

SWISSCAPS va obţine un consum redus de energie electrică din reţeaua publică prin producţia proprie de energie verde, contribuind astfel și la reducerea amprentei de carbon. Centrala fotovoltaică va genera anual aproximativ 741 MWh și va ajuta la reducerea emisiilor echivalente pentru 161 de tone de dioxid de carbon pe an.

Soluțiile descentralizate de producție a energiei devin din ce în ce mai mult o necesitate pentru business-urile care doresc să se mențină competitive și sustenabile, prin reducerea costurilor cu energia și reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Toate acestea fac parte din pachetul de beneficii pe care ENGIE le oferă clienților săi pentru a-și atinge obiectivele de decarbonare.

Află mai multe detalii despre parteneriatul ENGIE | SWISSCAPS Romania aici.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu