Închide

Ce vrei să cauți?

Cum devii prosumator. Care sunt primii pași pentru instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice acasă la tine?

Într-o zi cu soare, te-ai suit pe acoperiș să repari ceva și ai constatat că frige. Asemenea lui Newton căruia tocmai îi căzuse un măr în cap, ai avut și tu o revelație genială: cum ar fi să captezi toată această energie pentru locuința ta?
Prieteni de-ai tăi, cu care te-ai sfătuit când ți-ai renovat casa cu ani în urmă, sunt de acum „doctori” în fotovoltaice și discută între ei ca niște inițiați despre invertoare trifazice și alte asemenea.
Te simți nițel complexat și rămas în urmă.
Te-ai hotărât să-ți instalezi și tu panouri fotovoltaice și să devii astfel prosumator: să fii cvasi-autonom energetic și să faci economii la facturi, iar surplusul de energie electrică să-l vinzi companiilor energetice.

Sunt mulți prosumatori în România, peste 120.000. Estimările ne spun că numărul lor ar putea crește la 350.000 până în 2030.
Suma puterilor sistemelor fotovoltaice instalate până acum de prosumatori depășește puterea celor două reactoare nucleare de la Cernavodă.
Așadar, de unde pornești?
Proiectarea, instalarea, integrarea în rețeaua electrică a locuinței a panourilor fotovoltaice și exploatarea ulterioară reprezintă acțiuni complexe, cu destule opțiuni și ceva dificultăți. E nevoie și de documentare personală, dar și de consiliere profesionistă.

Un prim pas recomandat este să consulți Ghidul Prosumatorului Sustenabil ediția 2024, abia publicat, realizat de organizația EFdeN cu sprijinul ENGIE Romania. Ghidul te ajută să îți faci o idee, în mare, despre ce presupune o astfel de investiție.
Următoarea etapă este să intri aici și să obții o soluție personalizată de la ENGIE pentru un sistem de panouri fotovoltaice, modulare prin concepție.
Dacă dai click pe „Simulează o ofertă” și selectezi condițiile concrete de acasă de la tine, în funcție de consumul zilnic, tipul de acoperiș, regiune etc., poți să vezi de ce investiție este nevoie.
Ai câteva avantaje în oferta ENGIE: garanție de zece ani pentru panouri, plată în rate pentru puteri mai mari de 3kW, suportul acordat în obținerea certificatului de prosumator și altele.
Odată ce ai completat formularul și îl trimiți online, un reprezentat ENGIE te va contacta pentru discutarea ofertei.
Succes!

Adaugă comentariu