Închide

Ce vrei să cauți?

Merg din nou la scoala. La School for Startups

School-for-Startups-Romania-e1320572404433Va fi interesant. Anul viitor, din martie pana in decembrie, ma voi intoarce la scoala.
Si va voi povesti pe acest blog, pas cu pas, intr-un soi de live blogging, lucruri interesante pe care o sa le invat de la experti internationali, dintre care unii celebri in domeniul lor de activitate.

Alaturi de alti doi bloggeri, Cristina Bazavan si Alexandru Negrea, voi urma School for Startups (S4S), program de pregatire pentru antreprenori creat in Romania de Fundatia Post-Privatizare, organizatie infiintata acum 15 ani de Comisia Europeana.
School for Startups se va afla in 2012 la editia a doua, iar cursurile vor avea loc in trei orase – Bucuresti, Cluj si Timisoara. Organizatorii estimeaza ca va avea in jur de 700 de cursanti, devenind cea mai mare comunitate de (viitori) antreprenori din Europa de Sud-Est.

Vor fi doi mentori principali: Doug Richard, angel investitor care a creat 7 companii de succes, potrivite sa intre cu istoricul lor in orice manual de antreprenoriat, si Marius Ghenea.
Nu vor fi cursuri pur teoretice, ci cu o importanta componenta practica: fiecare participant va veni cu o idee de afacere si pana la sfarsitul anului o va perfectiona cu ajutorul mentorilor, de la alcatuirea unui business plan „ca la carte”, la alegerea metodelor de promovare si pana la gasirea unor investitori. (Chestia cea mai importanta: la finalul S4S, fiecare isi elev va sustine ideea in fata unor investitori romani si straini pe care va incerca sa-i convinga sa o finanteze).

Resursele School for Startups sunt generoase: o intrega biblioteca online dedicata, cu mii de articole si materiale multimedia, posibilitatea de a comunica si de cere sfatul unor vicepresedinti de multinationale de genul Xerox, sedinte de pregatire cu experti internationali precum Alexandra Samuel (cea care raspunde de prezenta in Social Media a lui Oprah si nu numai) sau Dan Sodergren, expert in guerilla marketing si promovare online.
Vor fi si patru bootcamp-uri, de cate doua zile, in care pregatirea va fi intensiva.

Costul participarii la School for Startups 2012 este de 5000 de euro, insa o mare parte este acoperit de Fundatia Post-Privatizare, astfel incat pretul final este de 1.400 de euro.
Suma poate fi platita in rate. De asemenea, Banca Transilvania pune la dispozitie o linie de creditare speciala pentru School of Startups.

Organizatorii precizeaza insa ca pentru a va convinge de nivelul S4S, puteti face un test: sa participati doar la primul bootcamp, achitand 200 de euro.

Inscrierile pentru School for Startups 2012 se fac aici.
Puteti pune intrebari, cere lamuriri sub forma de comentarii la acest post sau pe canalele de Social Media dedicate:

Facebook page: http://www.facebook.com/s4sromania

Twitter: https://twitter.com/#!/s4s_romania

Articole populare Ultima luna

8 comentarii Adaugă comentariu

 1. Succes la invatat. Ar trebui sa se organizeze in mai multe orase ca asa prea putini au sansa de a participa. Poate din 2013 se extind mai mult la noi in tara.

 2. Succes!

  Fac parte din prima generatie de invatacei S4S (care inca mai are de efectuat un bootcamp peste cateva zile) si sunt extrem de curios cum
  o sa descrii tu programul din 2012 din perspectiva de student.

  Daca mai e cineva interesat ofer pe blog-ul meu inca o reducere de 50 Euro pentru S4S 2012.

 3. #3 Comentariu nou

  Sergent: ma gandesc sa public pe blog idei interesante descoperite in timpul cursurilor.

 4. #4 Comentariu nou

  Dli: poate la a treia editie vom avea si alte orase, asa cum anul acesta programul s-a extins de la doua la trei orase.

Adaugă comentariu