Utilizator captiv și exclusiv de iPhone de vreo patru ani, am făcut zilele acestea o pasiune pentru un exemplar de teste LG G2, smartphone-ul premium pe care LG l-a lansat deja în Coreea și Statele Unite.
(Va ajunge foarte curând în Germania iar peste câteva săptămâni și în România.)

În acest an, LG și-a dublat vânzările de smartphone-uri, fiind al treilea producător mondial (după Samsung și Apple).
Deloc întâmplător aș spune, pentru că și performanțele noului LG G2 (urmașul lui LG Optimus G) explică perfect acest loc 3 în topul mondial.

Să vedem de ce e în stare.

1)  Este primul smartphone lansat comercial care vine cu puternicul procesor quad core Qualcomm Snapdragon 800, procesor care va echipa și alte terminale hi-end așteptate în octombrie, precum Sony Xperia Z1, Galaxy Note 3 sau Acer Liquide S2.

2. Te va surprinde pentru că nu are niciun fel de taste pe părțile laterale sau pe partea din față. E un design ales de LG pe baza unor studii asupra modului de utilizare a mobilelor.
Singurele taste sunt pe spate: volum și power on/off.

Cum îl mai oprești/pornești? Simplu: atingi ecranul cu degetul de două ori.
Apropo de pornire. Recunoașterea facială funcționează impecabil. E de ajuns să te uiți la telefon pentru a se debloca ecranul. Ce faci pe întuneric? Ai opțiunea suplimentară a unui cod pin pentru deblocare.

3. Display-ul de 5,2 inci are rezoluție full HD (1080×1290/Densitate excelentă: 423 ppi), IPS LCD. M-am uitat la câteva filme full HD, se văd impecabil.
LG spune că G2 este „cel mai subțire smartphone” (8,9 mm grosime) cu rezoluție display Full HD.

4. Sistem de operare: Android 4.2.2 pe baza căruia LG a construit aplicații proprii.

5. Camera de 13 MP cu Optical Image Stabilizer (OIS). Găsești 12 moduri de fotografiere, printre care HDR, Panoramă, Portret, Cameră duală (se suprapun imaginile captate de cele două camere ale telefonului). Nu am găsit totuși modul Macro.
Camera video înregistrează Full HD la 60 fps și 30 fps, dar dacă îți dorești, și la rezoluții mai mici pînă la QVGA și QCIF.

6. Guest Mode (Modul Oaspete). Mi s-a întâmplat și mie să îmi ceară vreun amic telefonul („ia să văd de aplicații ți-ai mai instalat”). Copiii la rândul lor au o fascinație deosebită pentru telefoanele celor mari.
LG G2 vine cu o funcție salvatoare pentru astfel de situații: creezi un cont (home screen) separat pentru „vizitatori” ( în care selectezi aplicațiile cu acces liber). Datele personale din telefon sunt astfel protejate.
De exemplu, eu am ales, la întâmplare, pentru ecranul Guest Mode shortcut-urile ceas, muzică și calculator:

7.  QuickRemote. Evoluată este și funcția de telecomandă pentru electronicele din casă. O poți seta pentru diferite camere: dormitor, de zi, birou, bucătărie. Recunoaște fără probleme televizoarele, aparatele de aer condiționat, sistemele de sunet, decodoarele, dar numai dacă sunt branduri ok, și nu chinezării făcute pe vapor. La mine a mers pentru televizor și decodor, dar nu și pentru aerul condiționat al cărui producător e obscur:

8. Answer ME. Datorită senzorului de proximitate, răspunsul la apeluri se face interesant: pe măsură ce duci telefonul spre cap, sunetul de apel scade în intensitate iar când a ajuns la ureche începe automat convorbirea.

9. Quick Memo: Notezi cu degetul pe un „post-it”, pe o pagina web afișată, pe o fotografie. Salvezi. Trimiți pe e-mail, pe Instagram, pe Picasa, Facebook:

10. Imi place și funcția de Glisare laterală (Slide Aside). Salvezi aplicațiile deschise, „împingându-le” cu trei degete în stânga. Tot cu trei degete le readuci pe ecran. La mesaje, poți atașa foarte ușor conținut din alte aplicații salvate/deschise.
Un clip demonstrativ:

11. Bateria. Built-in, la 3000 de mAh durează confortabil între două încărcări. Da, e dublă față de cea a iPhone 5S.

12.  Găsești pre-instalat și un magazin cu aplicații proprii LG. Unele sunt gratuite, altele pe bani. Nu am găsit România pe lista țărilor în care oferta este valabilă (e un exemplar de test totuși), dar am selectat UK și am putut descărca aplicațiile care m-au interesat:

 Notat ca „excelent” de către mai toate site-urile tech („The G2 is a fantastic performer and an impressive display of what LG can do.” – scrie Cnet), noul smartphone LG  vine cu cel puțin două avantaje importante: un foarte bun ecran și un procesor de ultimă oră foarte rapid.

Așa cum vă povesteam, LG este partenerul tehnologic al Festivalului Enescu și a lansat o utilă aplicație pentru mobil dedicată evenimentului.
Unde puteam găsi un loc mai potrivit să testez camera foto decât la Festival?
Pozele sunt făcute în lumină dificilă. Nu au fost prelucrate, ci doar redimensionate de către Gmail:

 

4 Comments

  1. Lansarea europeana ar trebui sa fie pe 30 septembrie, in Germania e deja la precomanda – 500 Euro versiunea de 16 GB.

  2. -Chestiunea folosirii cuvantului ‘chestii’,ma surprinde neplacut la matale de la care am pretentii foarte mari.E forma cea mai corecta de exprimare pe care sa o ia de buna invataceii? Eu nu agreez asemenea utilizare precum si pe aceea ca „veti afla lucruri interesante”…in loc de date interesante,etc.

  3. Intre timp Xiaomi MI3 costa 300$ si are specificatii similare iar procesorul este identic.
    De ce platim dublu daca doar scrie LG pe ele?

  4. Avand in vedere ca Nokia a cazut ceva imi spune ca actiunele LG vor creste avand in vedere vechimea lor.
    Insa e posibil sa gresesc desi ma cam indoiesc.
    Sper sa nu creasca si preturile tot odata.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close