vodafone 30 de ani

Unii dintre voi nu erați nici măcar în proiect. Sau, în fine, mergeați la grădiniță abia.
Pe vremea aceea, în România era aproape imposibil și să ai telefon fix (cererile așteptau și câte 20 de ani), dar în Marea Britanie era anunțat, pe 22 martie 1984, un nou brand, Vodafone.

Numele Vodafone a fost menționat pentru prima dată de către Racal Electronics Plc într-o conferință de presă când s-a anunțat lansarea primei rețele de telefonie publică, cu adevărat mobilă, la nivel național.
În comunicatul de presă din 1984 se menționa că “pentru început, noul serviciu se adresează cu precădere celor care se află mereu în mișcare, cum ar fi oameni de afaceri, reprezentanți de vânzări, jurnaliști, doctori și medici veterinari. Ne așteptăm să existe o cerere mare la nivel național, mai ales din partea celor care lucrează în domeniul construcțiilor, distribuției, serviciilor, transportului și al utilităților publice.”

vodafone 30 de ani

Numele “Vodafone” a fost inspirat de combinația dintre cuvintele “voice” (voce), “data” (date) și “phone” (telefon) și a fost conceput de unul dintre directorii companiei și de agenția de publicitate Saatchi & Saatchi.

Astăzi, Vodafone este cel mai valoros brand britanic și al 16-lea brand ca valoare din lume.
Cum arata comunicatul de presa care anunta nasterea Vodafone.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close