Închide

Ce vrei să cauți?

Ymens: Prin cloudsourcing devenim IT One Stop Shop

Ymens Cloudsourcing
Ymens Cloudsourcing

Se mai pot face economii la bugetele IT?
Ymens, platforma cloud pentru soluții de business, parte a grupului Teamnet, spune că da.
Cum? Prin cloudsourcing.

Ymens Cloudsourcing

De câțiva ani este la modă reducerea costurilor în investițiile IT & C.
Aceste reduceri de costuri merg pe verticală – directorii IT cer discount și la furnizorul de hardware, și la cel de software, și la cel de servicii.
În momentul de față, furnizorii nu mai au unde să se ducă cu reducerile de costuri – explică Bogdan Balaci, CEO Ymens.
Singura posibilitate să scădem în continuare costurile este să schimbăm paradigma, prin cloudsourcing.
Prin acest concept de cloudsourcing, putem să avem o abordare holistică asupra bugetului de IT al clientului.
De exemplu, mergem la client și îi propunem să îi facem un audit care poate să îi scadă costurile cu IT cu 20%, dar nu neapărat prin faptul că îi propunem componente mai ieftine (de pildă, un CRM mai convenabil), ci printr-o abordare holistică, a întregului numit IT & C.

Practic, cloudsourcing-ul propus de Ymens pornește de la diagnosticul „de ce are nevoie compania aceasta în materie de IT & C” și apoi îi oferă acesteia o combinație de soluții de business de tip cloud plus servicii  de consultanță, suport, administrare și mentenanță a infrastructurii IT, externalizare IT, BPO (Business Process Outsourcing), AMS (Application Management Services) sau servicii de securitate IT.
Plata se face pe bază de abonament lunar.
Altfel spus, Ymens vrea să devină un „IT & C One Stop Shop” pentru companii și instituții.

Ymens se extinde regional
Bogdan Padiu, CEO Teamnet, a spus astăzi, cu ocazia lansării serviciilor de cloudsourcing, că Ymens a avut anul trecut o creștere a veniturilor de 40% iar baza de clienți (din retail, distribuție, servicii) a sporit cu 50%. Investițiile în dezvoltare în 2014 vor fi de 1 milion de euro, an în care se va test și dezvoltarea regională. Printre țările țintă sunt Serbia, Croația, Macedonia, Turcia.

Alianțe strategice în următoarele două luni
Ymens vinde soluțiile integrate Microsoft pentru business, colaborează cu IBM și Romtelecom în domeniul Data Centers.
”În următoarele două luni, vom avea trei lansări importante prin care ne vom alia cu parteneri strategici pentru aducerea în platforma Ymens de aplicații standard și extindere regională” – a mai spus Bogdan Balaci, fără să ofere detalii.

Detalii oficiale despre companie:
YMENS este primul broker de cloud din România care oferă soluții de cloudsourcing. Acestea permit companiilor să externalizeze întreaga infrastructură IT în cloud și să beneficieze în același timp de o suită completă de soluții de consultanță suport, administrare și mentenanță, alături de servicii asociate precum BPO (business process outsourcing), AMS (application management services) sau IT outsourcing. Platforma de tehnologie cloud Ymens a fost dezvoltată în urma unei investiţii de un milion de euro. Ymens oferă soluţii personalizabile, compatibile şi interconectate care contribuie la eficientizarea afacerilor românești.

Cloud-ul este o infrastructură IT aflată într-un data center care oferă, printre altele, platforme integrate de aplicații dedicate companiilor. Soluțiile cloud pot fi accesate online, direct din browserul de internet de pe laptop sau desktop pe mobil sau tabletă, prin intermediul unor aplicații dedicate.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu