Închide

Ce vrei să cauți?

Ne strângem cu toții pe Smart TV?

Nu o să uit prea curând cum a întinerit pentru o clipă vizibil, brusc, de emoție, Maria după experiența Skype cu soră-sa.
Maria este mătușa mea prin alianță. 86 de ani.
Are o soră ceva mai tânără emigrată în California prin anii 70.

Long short story, vreo zece ani nu au mai comunicat deloc.
Până într-o zi, când o rudă mai tânără a așezat-o pe Maria în fața monitorului, a deschis Skype și i-a spus acum o să vorbești și o s-o vezi pe Coca din Los Angeles.
S-au văzut, au vorbit una peste alta și au plâns.

E de presupus că sunt destui români care își fac o cafea, se așază în fața monitorului și pălăvrăgesc video pe Skype cu neamurile de peste mări și țări. Cred că nu e familie în țara asta care să nu aibă pe cineva plecat.
Skype ne oferă, la un preț ultrarezonabil, timp confortabil petrecut împreună (chiar nu mai contează că e virtual) cu cei apropiați.

Video call-ul are succes pentru că discuția între oameni este mult mai completă/complexă atunci când se face față în față. Profesorul american Albert Mehrabian susține o concluzie uimitoare: atunci când stăm de vorbă cu cineva, interpretăm informația mai ales după tonul vocii (38% din total informație primită) și după semnale non-verbale – mimică, privire, atitudine etc (55%).

Smart TV-ul, principalul mijloc de comunicare la distanță

SMART TV-urile (în fapt, computere cu display de calitate foarte bună, conectate la Internet) au apărut de doar câțiva ani și mulți dintre noi nu s-au obișnuit încă cu ideea că televizorul poate fi și altceva decât un ecran care să ofere emisiuni și filme.

SMART TV-ul va deveni însă unul dintre principalele mijloace de comunicare video/voce/scris (prin status-uri Social Media) între membrii familiei și prieteni, indiferent de distanță.

Primul pas a fost integrarea în SMART TV a unei camere HD pentru video conferință.
Totodată a fost inclusă în meniu și aplicația Skype.
Din acest moment, a devenit foarte simplu și comod  să te așezi în fotoliu și să „suni” orice cunoscut care folosește acest serviciu de videoconferință.

Ne vom reuni în familie, în grupul de prieteni pe televizor?

Cred că va deveni o banalitate în următorii 5-10 ani.
Săptămâna viitoare, la IFA Berlin, Samsung va prezenta noi modele de SMART TV care vor face posibilă comunicarea video a mai multor persoane concomitent, în grup, în aceeași sesiune și pe același ecran TV, la calitate HD.

Skype-–-one-of-the-first-apps-featured-in-the-Smart-TV-app-market-will-now-bring-group-video-and-full-HD-video-calls-to-the-big-screen-of-2014-Samsung-Sma

(Apropo, aceleași televizoare Samsung model 2014 vor permite download-ul unor jocuri de succes precum Need for Speed Most Wanted, Real Football 2014, Golf Stars – din Samsung Smart TV Games Panel. Pentru acces se pot folosi telecomanda Smart Control, Samsung Gamepad și device-uri din familia Samsung Galaxy. Detalii, aici)

Confortul de a alege când și ce

Până să experimentăm videocall-urile în grup, SMART TV-ul de ultimă generație ne permite deja confortul de a nu mai depinde de programul televiziunilor pentru a urmări emisiunile și filmele care ne interesează.
Un hard disk extern înfipt în portul USB al televizorului înregistrează după programare, chiar și în lipsă, tot ce dorim să urmărim la altă oră decât cea de difuzare.

De aici încolo, nicio limită pentru imaginație

Revenind la Skype, echipa de dezvoltare lucrează intens la un sistem de traducere a convorbirilor în timp real (Skype Translator), care mi se pare deja destul de evoluat.
Odată introdus  Skype Translator (cu varianta în română vom mai avea, probabil, de așteptat totuși), granițele geografice și de limbă vor dispărea.
Fără să mai ieșim din casă, de pe SMART TV vom putea, de pildă, cere sfaturi de la surse internaționale credibile (medicină, how to etc), din confortul propriului fotoliu.
Vor apărea servicii bazate pe video call pe care nici nu le imaginăm încă.

Scriem împreună un ebook? Concurs

Samsung România  adună povestiri despre nivelul de inteligență în creștere al electronicelor.

Cine le vor scrie? Voi! 🙂

Pe aplicația Facebook Live Smart! creată de Samsung  ești invitat să publici o scurtă povestire despre cum utilizezi tu tehnologia pentru a avea confort, pentru a lucra mai eficient, pentru a comunica rapid sau pentru a te relaxa.

Nu e nevoie să scrii „compuneri” lungi și complicate. Câteva rânduri (maximum 200 de caractere), care să sune bine și să fie sugestive, sunt de ajuns.

E simplu!

Intri aici, îți alegi categoria la care vrei să scrii (fun, speed, confort, networking), scrii ce ai de povestit și intri în tragerea la sorți electronică pentru premiile oferite de Samsung.

Premiile

Sunt interesante: un smartphone Samsung Galaxy S5, un Smart TV LED Samsung, o cameră foto Samsung NX 300, o tabletă Samsung Note 10.1 și un aspirator Samsung Motyon Sync.

Poți trimite mai multe povestiri (maximum 20). Astfel, șansele de a câștiga premii cresc.

Termenul limită: vineri, 29 august.

Cele mai reușite povestiri, în număr de 365, vor fi publicate de Samsung sub forma unui ebook intitulat „365 de moduri de a trăi smart”.

Familia SMART de bloggeri

A fost alcătuită și o echipă de bloggeri care să participe la crearea ebook-ului Samsung: Cristina Bazavan (tema ei: Cum câștigăm timp cu ajutorul tehnologiei), Corina Scheianu (tema: Networking), Dragoș Asaftei (tema: Fun) și eu (tema: Confort).

Ne-am reunit online într-o „familie” sui generis de bloggeri  Live Smart! și până la finalul lunii vă vom povesti pe blogurile despre cum folosim tehnologia pentru o viață mai bună.

Veți fi, cred, inspirați de ceea ce veți citi pe cele patru bloguri așa că vă va fi foarte ușor să intrați în aplicația Facebook și să publicați propriile voastre texte.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu