Ama Optimex - VisuMax Carl Zeiss - 1

Poveste adevărată: un bărbat la vreo 80 de ani, dar zdravăn ca un haiduc, nu mai vedea bine din cauza bătrâneții.
Merge la București, se operează și după o vreme revine la control. Moșul, deprimat, după recăpătarea vederii: „Domnule doctor, eu credeam că am nevastă frumoasă. După ce m-ați operat, am văzut că e cam urâtă!”

Multele ore la computer, comportamentul de „face down” în fața smartphone-ului, lumina artificială, toate acestea strică ochii. Ochelarii devin necesari, dar sunt incomozi pentru mulți.

Știrea de interes: compania germană Carl Zeiss Meditec a instalat la București, la clinica de oftalmologie Ama Optimex, cel mai performant și precis laser din lume, capabil să-i scape pe miopi de ochelari.
Este atât de precis și de sofisticat, încât echipa medicală este completată de un fizician specialist în lasere care îl setează fin înaintea fiecărei operații, în funcție de datele fiecărui pacient.
Arată așa:

Ama Optimex - VisuMax Carl Zeiss - 1

Ama Optimex este una dintre cele 3 clinici din Europa Centrală și de Est și singura din România care oferă operații pentru reducerea dioptriilor prin tehnicile ReLEx Smile și FemtoLasik, cu ajutorul laserului cu femtosecunde VisuMax.

Odată cu achiziția acestui echipament, Clinica Ama Optimex a devenit primul și singurul centru de chirurgie refractivă din România, care oferă soluții complete pentru corectarea tuturor tipurilor de dioptrii, cu ajutorul exclusiv al tehnologiei germane Carl Zeiss Meditec, spune Dr. Andrei Filip, medic primar specialist oftalmolog, Ama Optimex.

O procedură durează aproximativ 10 minute și se face sub anestezie locală. Cu ajutorul laserului cu femtosecunde, într-o singură intervenție cu laser asupra ochiului, se decupează o lenticulă în grosimea corneei și se face o incizie de 4 mm sub formă de tunel, prin care este extrasă ulterior lenticula.

ama optimex

Astfel, este modificată raza de curbură a corneei și corectat defectul de refracție al ochiului, explică Dr. Andrei Filip.
Procesul de vindecare este rapid și fără durere. În cele mai multe dintre cazuri, pacientul are o acuitate vizuala bună la una sau două zile după operație, iar în cateva săptămâni aceasta se stabilizează complet.

Pe www.scapadeochelari.ro sunt prezentate afecțiunile oftalmologice și soluțiile chirurgicale disponibile în clinica Ama Optimex.

Despre clinica de oftalmologie Ama Optimex
Înfiintata in 1991, clinica de oftalmologie Ama Optimex este un lider în oftalmologia privată din România și una dintre primele clinici private de oftalmologie din țară.
Prof. Amarelia Filip și Conf. Dr. Mircea Filip, cărora li s-a alăturat mai târziu Dr. Andrei Filip, au dezvoltat o clinică modernă, prin introducerea unor tehnici și echipamente medicale de ultimă oră în România.

dr andrei filip

Acum, Ama Optimex are o echipa formata din 10 medici oftalmologi, un medic anestezist si 11 asistente medicale, care trateaza peste 20.000 de pacienți anual și efectuează peste 3.000 de intervenții chirurgicale pe an. Prin profesionalism, dedicare și tehnologia avansată, echipa de specialiști ai Ama Optimex răspunde cu succes cerințelor pacienților, punând accent pe siguranța, sănătatea și confortul acestora. Clinica oferă pacienților consultații, operații, intervenții chirurgicale și servicii moderne de optica medicală.

PS:  O să mă întrebați probabil dacă mă operez la Ama Optimex. Aș rezolva problema doar pe jumătate, pentru că aș scăpa de miopie, dar mi-ar trebui totuși ochelari pentru citit.
Însă pentru marea majoritate a miopilor, operația cu noul laser rezolva în totalitate problema.

Later edit. Prețuri:

REDUCEREA DIOPTRIILOR – LASEK, PRK – 2100 lei / ochi
REDUCEREA DIOPTRIILOR – FemtoLASIK – 4500 lei / ochi
REDUCEREA DIOPTRIILOR – ReLEx Smile –  6900 lei / ochi

16 Comments

 1. Era bun si un pret pentru o astfel de procedura.

 2. Poate n-am fost eu atentă sau nu am cercetat suficient, dar ai idee de costul unei asemenea intervenții?

 3. Pretul e informatia de baza. in mod cert acesta variaza intre….si ….depinde de complexitate. dar ar fi utila o suma estimativa

 4. Am cerut informatii de la sursa. revin.

 5. “e face o incizie de 4 mm sub formă de tunel”

  4 mm? pare mult, sigur e atat? 🙂

 6. Cred ca o consultatie m-ar interesa si pe mine. Din pacate ochii incep sa-mi faca probleme.

  e aici o lista de preturi pt operatii: http://www.amaoptimex.ro/wp-content/themes/amaoptimex/docs/Preturi_operatii.pdf

  si asta pentru consultatii: http://www.amaoptimex.ro/wp-content/themes/amaoptimex/docs/Preturi_consultatii.pdf

 7. Pretul pentru astfel de operatii variaza in jur de 2500 lei pe ochi, cam asa presteaza clinicile din Bucuresti.
  Interesant articolul despre laserul cel nou, de tehnica nu ne plangem, insa calitatea personalului de acolo poate fi subiect de discutie…

 8. Aici se poate consulta lista de preturi:

  http://www.amaoptimex.ro/wp-content/themes/amaoptimex/docs/Preturi_operatii.pdf

  Aparent preturile variaza intre 2100 lei – 6900 lei pentru un ochi.

 9. semn de carte la articol 😀

 10. In tehnicile mai vechi se decupeaza mai mult, practic un „capac” de pe cornee.

 11. Salutare Victor,
  Raspuns la cost?

 12. uita-te la later edit!

 13. Mersi! Sorry, dar m-am gandit ca o sa raspunzi aici.

 14. As dori as fac si eu o operatie la ambi ochi am mieopie de +6,5 de poate face si cat mar costa??

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close