În ultimii patru ani, Samsung a lucrat perseverent la modernizarea învățământului românesc, în licee și universități.
V-am povestit de-a lungul vremii despre câteva astfel de proiecte: lecții interactive la Muzeul Antipa, cursuri de comunicare online la Colegiul „Mircea cel Bătrân” din Constanța sau laboratoare pentru crearea de aplicații mobile la Universitatea Politehnica București și Universitatea din Cluj.

Săptămâna aceasta, Samsung Electronics România a lansat noile manuale digitale interactive pentru clasele întâi și a doua, care pot fi accesate pe televizoare inteligente și pe tablete, după ce au fost descărcate gratuit sub formă de aplicații.

Samsung manual digital tableta

Aceste manuale digitale de limba și literatura română, matematică și limba engleză sunt dezvoltate împreună cu Ascendia Design, sunt acreditate de Ministerul Educației și Cercetării și vor fi disponibile gratuit începând cu luna octombrie în Smart Hub și în Galaxy Apps.
Conținutul manualelor digitale a fost realizat de editura Ascendia Design și Editura Edu.

Ultimele studii ne arată nu doar că televizorul este prima alegere a utilizatorilor din România ca sursă de informare și de relaxare pentru familie, ci și că românii își doresc din ce în ce mai mult conținut educațional.

Samsung manual digital Smart TV 1

Noile manuale digitale sunt atractive, interactive și reprezintă o modalitate nouă de învățat, bazându-se pe implicarea sporită a copiilor. Mai mult, temele pentru acasă se pot transformă într-o activitate plăcută, la care poate participa întreaga familie – explică Ana Maria Păsculescu, Head of Product Management în cadrul diviziei Consumer Electronics, Samsung Electronics România (foto dreapta).

Televizoarele inteligente le permit utilizatorilor să se conecteze la internet și să acceseze de asemenea o serie de aplicații cu conținut multimedia – muzică, filme, jocuri, portaluri de știri sau conținut educațional.
În prezent, sunt disponibile peste 30 de aplicații locale pe televizoarele Samsung Smart TV, tocmai pentru ca utilizatorii să își poată alege conținutul în funcție de stilul lor de viață. Samsung este lider pe piața de Smart TV din România, cu o ponderea a vânzărilor de Smart TV-uri din totalul vânzărilor de televizoare de 60%, peste media pieței, de 50%.

Roxana Grigorean, Ana Maria Pasculescu

În spatele acestei inițiative punctuale se află un program mai vast derulat de Samsung, atât la nivel european, cât și în România, de a susține dezvoltarea și consolidarea aptitudinilor digitale ale tinerilor.

Manualele digitale pe Smart TV-uri și tablete sunt o oportunitate pentru copii și părinți de a folosi tehnologia pentru a-și dezvolta abilitățile digitale și de a dobândi noi cunoștințe care să le fie de folos pentru meseriile viitorului”, a spus Roxana Grigorean, PR Manager în cadrul Samsung Electronics România (foto stânga).

Samsung manual digital Smart TV 2

Samsung a început programul educațional pe care îl desfășoară în România în urmă cu 4 ani, cu o caravană educațională de mentorat, Trends of Tomorrow, care a atins peste 20 000 de adolescenți, continuând în ultimii ani cu inaugurarea a patru clase digitale „Smart Classroom” și a două spații „Innovation Lab” dedicate studenților. Pe lângă dotarea școlilor, liceelor și universităților cu echipament tehnologic de ultimă generație, Samsung s-a concentrat, în egală măsură, și pe construirea conținutului care să le însoțească, cum ar fi software-ul educațional și cursurile de tehnologie. În acest fel, Samsung si-a propus să ofere o soluție completă și să sprijine atât elevii și studenții, cât și profesorii, pentru ca tehnologia să devină o parte integrantă a interacțiunii școlare.

Studiile efectuate la nivel european arată că simpla introducere a tehnologiei în sălile de clasă nu este suficientă, iar inovarea în acest domeniu trebuie susținută, pe lângă accesul la conținutul digital și la infrastructura IT&C, și de un nivel adecvat de competențe digitale.

Manualele digitale pe Smart TV-uri și tablete sunt, deci, o oportunitate pentru copii și părinți de a folosi tehnologia pentru a-și dezvolta constant abilitățile digitale și a dobândi noi cunoștințe care să le fie de folos în viitor, adaugă Roxana Grigorean.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close