stories of renewal

Anul acesta am parcurs, alături de vechea mea colegă fotoreporterul Cătălina Filip, câteva mii de kilometri prin România, în căutare de povestiri altfel. Au fost drumuri grele dar reconfortante, pentru că mi-au dat curaj în privința viitorului.

Știu, poate ceea ce spun acum sună doar ca niște vorbe frumoase și atât.
Însă sunt oameni în țara asta care se străduiesc să reconstruiască România, să o apropie de un model normal de dezvoltare și funcționare.
Fie că e vorba de cei din Mălâncrav care salvează de la dispariție soiuri românești de pomi fructiferi vechi de sute de ani, de echipa de terapeuți care îngrijesc copii cu handicap din sate sărace ale Moldovei, de ecologiștii din Reșița preocupați ca munții să nu ajungă sterpi și goi de păduri sau de cei care au construit un drum pentru biciclete de 80 de kilometri care leagă satele săsești, fiecare dintre acești români urmează cu perseverență câte un proiect personal, nu numai pentru ei, ci și pentru comunitatea proprie.
Despre ei se scrie rar, sunt aproape neștiuți. Nu sunt atât de interesanți în comparație cu știrile cu grozăvii din tabloide și de la TV.

Aceste povestiri au fost adunate recent într-un ebook, Stories of Renewal.
Îl puteți citi aici: Stories of Renewal – ebook.

E.S. Dl. Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Confederației Elvețiene la lansarea expoziției și a ebook-ului „Stories of Renewal”
E.S. Dl. Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Confederației Elvețiene, la lansarea ebook-ului „Stories of Renewal” și a expoziției de fotografie.

Totodată cele mai reușite fotografii realizate de Cătălina în acestă documentare au fost grupate într-o expoziție la Cărturești și scoase la licitație. Sumele strânse vor merge spre cauze sociale urgente.

stories of renewal

Proiectele despre care vă vorbesc nu ar fi fost posibile fără contribuția generoasă a contribuabilului elvețian. Parlamentul elvețian a aprobat fonduri către România de 181 de milioane de franci elvețieni pentru finanțarea a 250 de proiecte pentru dezvoltarea României (promovarea creșterii economice și susținerea mediului de afaceri, îmbunătățirea condițiilor de muncă, promovarea gestionării durabile a energiei, îmbunătățirea siguranței și securității publice, educație, cercetare și susținerea societății civile), prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close