Închide

Ce vrei să cauți?

Cum va transforma Vodafone Business magazinele din România

vodafone IoT
vodafone IoT

Vodafone Business, divizia enterprise a operatorului de comunicații, propune companiilor din diverse industrii soluții Internet of Things (IoT) de ultimă generație, oferindu-le astfel calea spre transformarea digitală.

Trecerea la digital nu este un scop în sine, ci o metodă de a face față concurenței și de a rezista pe piață.

Internet of Things sunt echipamente care culeg și transmit, via Internet, date către o platformă software. Prelucrarea acestor date și raportările web permit decizii pe care managementul companiei le poate lua în timp real pentru creșterea eficienței.
Astfel, pentru zona de retail (magazine de toate dimensiunile interesate de tranformarea Smart Retail prin optimizarea digitală) Vodafone Business propune un portofoliu de soluții IoT interesante, dintre care am ales două exemple:

Vodafone Client Assist
Să ne imaginăm că ai ajuns la sectorul mobilier mic dintr-un hipermarket. Vrei să cumperi un taburet care ți-a plăcut, dar la raft există doar unul ca mostră. Apeși pe butonul de asistență montat în zonă. Responsabilul de raion primește o alertă pe brățara smart pe care a poartă și vine să rezolve problema. Merge în depozit și aduce un taburet ambalat, de culoarea pe care o dorești.
Astfel problemele pe care le au cumpărătorii pot fi rezolvate rapid.

Vodafone Heat Map
Senzori inteligenți plasați în magazin monitorizează și identifică zonele cu cel mai intens trafic al clienților, de exemplu vitrinele cu mezeluri sau standurile cu legume.
De pildă, dacă managerul află pe baza soluției Vodafone Heat Map, că între orele 11.00 și 14.00 vitrinele cu salate preparate on the go devine foarte aglomerat, suplimentează stocurile și personalul.
De asemenea, poate reorganiza eficient magazinul odată ce identifică zonele cu trafic intens.

Celelalte soluții pentru retail din portofoliu sunt:  Vodafone Smart Counting (măsurarea eficienței campaniilor de marketing; scăderea timpului de așteptare a clienților, dimensionarea personalului în funcție de traficul clienților); Vodafone Digital Media Signage & Smart Analytics (afișarea de reclame și informații relevante pentru clientul aflat în fața ecranului, în funcție de diverse criterii  – sex, vârsta, etc; personalizarea ofertelor); Vodafone Stock Alert (monitorizate în timp real stocurile de produse); Vodafone Queue Management (detectează numărul de persoane care așteaptă la coadă, pe baza unui senzor video, și indică deschiderea unei noi case de marcat în timp real); Vodafone Quick Feedback (obținerea instantanee a opiniei clienților față de experiența din magazin); Vodafone Wi-Fi (clienții se pot conecta gratuit la rețeaua Wi-Fi by Vodafone); Vodafone Mobile POS (achiziție într-un singur pas și acces rapid și în timp real la tranzacțiile personale).
___________________________________

Exemplu de eficiență pentru  soluția IoT „Vodafone Stock Alert”:
Rafturile unei patiserii sunt dotate cu senzori inteligenți care monitorizează cantitățile de produse.  Atunci când numărul de produse dintr-o categorie scade (de pildă pateuri cu ciuperci), personalul magazinului primește o alertă, poate prepara o nouă cantitate și completa stocul.
Pe lângă avantajul imediat, datele colectate în timp permit prognoze de consum, de pildă „luni, între 08.00 și 10.00 cererea ce mai mare este la plăcinte cu brânză” sau „seara, începând cu ora 18.00, se vând foarte multe ecleruri”.
___________________________________

Vodafone IoT

Portofoliul complet de soluții  Vodafone IoT dedicat industriei de retail este disponibil la această adresă web. Dacă doriți mai multe informații, completați un formular online și le veți primi rapid.

Ar mai fi de spus că luna trecută, pentru al cincilea an consecutiv, Vodafone a fost desemnat de Gartner drept lider mondial pentru serviciile Machine-to-Machine (M2M), conform raportului „Magic Quadrant”, pentru abilitatea de execuție și pentru viziunea cuprinzătoare.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu