usr

Pe scurt, pentru că știu că sunteți nervoși și blocați în trafic (sau veți fi zilele astea).
Scandalul zilei de ieri pe Facebook: USR a inițiat un proiect de lege care prevede închisoarea pentru posesie droguri de risc, aka marijuana, destinate consumului propriu.
Asta a înțeles poporul dintr-o postare pe pagina USR.
Și pe bună dreptate, textul de mai jos este prost, dovadă că partidul nu are oameni competenți în comunicare sau au fost ieri beți/plecați deja în vacanță. Sau nu are proceduri și oricine din partid poate posta orice năzbâtie pe pagina oficială:

marijuana

Au urmat postări furioase, la cald, de la oameni inflamați, altminteri inteligenți: USR ești nașpa, inițiatoarea legii e o imbecilă etc.
Glume și disperare: dacă la Barcelona, Berlin sau Tel Aviv (ca să nu mai vorbim de orașele mari americane) străzile cu cluburi și baruri miros intens a caca de drac, noi ce facem, băgăm la închisoare hipserii de 16 ani care trag și ei două fumuri?

marijuana vanzare

Dacă nu ești interesat de beauty contest-uri pe Facebook (număr de like-uri la bășinuța de text-glumă pe care ai produs-o) și nu te-au enervat ieri cei din familie, deci dacă erai calm, cel mai înțelept lucru pe care îl puteai face după ce citeai postarea furibundă a influencerilor X sau Y era să te documentezi: ce spune mai exact proiectul de lege userist, cine sunt cei care l-au votat, ce spune legea în vigoare, ce spun cei cu competențe în domeniu.
Dacă faci asta, afli că:

  1. Și legislația actuală, în vigoare, prevede închisoare pentru posesie în vederea consumului propriu de droguri de risc (marijuana, de ex). Așadar, proiectul inițiat de USR NU schimbă încadrarea juridică a celui prins la intrarea la un festival cu un cui. Depinde cât de înțelept e polițistul: poate să-l dojenească sau poate să-l salte și să-i deschidă drumul spre inculpare.
  2. Absolut TOȚI deputații, USR, PDS, ALDE, PNL, minorități au votat proiectul de lege. 100%.
    Propagandiștii unor partide care se hlizesc „ha-ha, ce tâmpiți sunt useriștii” ar face bine să se abțină.
  3. Din ce am discutat, proiectul de lege nu vizează marijuana, ci substanțele psihotrope noi. Laboratoarele clandestine scot tot timpul combinații de droguri. Nedefinite în lege (chimia e infinită), noile droguri pot scăpa încadrării juridice.
  4. Proiectul de lege USR e discutabil, nu numai pentru că ar putea conține ambiguități, ci mai ales pentru că prevede sporirea unor pedepse. Niciodată niște pedepse mai aspre nu au rezolvat o problemă a societății, ci cu totul alte măsuri și condiții sociale.
    Te rog să îți rezervi 3 minute să citești despre soluțiile cu adevărat eficiente, alternativă la „să putrezească în pușcărie nenorociții”.
  5. Filmul „Polițist, Adjectiv”, da, „ăla cu ciorbă în bucătărie”, a devenit de mare actualitate.

1 Comment

  1. Lasati-o pe mariaioana in pace. Da-o-n pisici, ne uitam ce probleme sunt cu alcoolul in romania si ne legam de plante.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close