Până acum câteva luni, PR-ul avea grijă să perie fiecare cuvânt din declarațiile managerilor, înainte ca acestea să ajungă în presă. Cu un PR și un jurnalist dedicat în spate, chiar și cel mai aproximativ executiv putea lăsa impresia în articole ca fiind un campion al inteligenței.

Apoi a apărut pandemia.
Presa și Comunicarea s-au zăpăcit și, prin contagiune, au umplut site-urile proprii și mai ales Facebook cu o mulțime de „evenimente” online, în care diverși specialiști, manageri, analiști vorbesc. Destui o fac prost, pentru că nu se pregătesc. Improvizează la fața locului.
Sunt plictisitori, rostesc baliverne și platitudini.  Te uiți șapte minute și te indispui. (Nu toți, să ne înțelegem, webinarele au totuși rostul lor în vremurile acestea, cu condiția să fie bine făcute.)
Exigența și rigurozitatea PR-ului din vremea articolelor clasice a fost înlocuită cu un soi de anarhie a aparițiilor online, slabe – dovadă că mai nimeni nu preia post-eveniment vreo declarație interesantă de prin webinarii.
În fine, poate sunt eu greșit și totuși live-urile de pe Facebook de bucură de succes imens, să mă sancționați dacă e așa.
Altceva voiam să spun.

Șeful suprem al Alphabet, Sundar Pichai, este cel mai bine plătit CEO din lume. Anul trecut a câștigat 280 de milioane de dolari.
A postat duminică un clip inspirațional, cu ocazia sărbătorii naționale prilejuită de Graduation Ceremony.
Gesturi naturale, dicție impecabilă, fraze scurte, memorabile.
E credibil când povestește chestii dramatice: că nu a avut un computer până când a ajuns student la Stanford și că biletul de avion din India în America a costat cât salariul tatălui său pe un an.
Emoție perfect dozată, entuziasm autentic și bine temperat, limbaj de lemn zero.

Clipul este un excelent training de 7 minute pentru a-ți rescrie ideile, ca să nu te faci de râs dacă ești manager sau specialist în ceva și te ademenește cineva să intri live 🙂

;

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close