Închide

Ce vrei să cauți?

Investiții masive în fermă de insecte

ynsect
ynsect

Ferma de insecte Ynsect (Franța) a atras investiții totale de 372 milioane de dolari. Ce face ferma cu gângăniile și larvele pe care le crește? Deocamdată le livrează, dezinfectate și prelucrate, drept hrană pentru animale de companie, ferme piscicole sau îngrășăminte pentru plante. Plus suplimente-medicament gen chitosan.

insecte

Deocamdată, zic, pentru că UE n-a reglementat încă dieta umană bazată pe proteine din insecte.
În lume însă, ideea de a ne lua proteinele din insecte câștigă teren, mai ales că în zece ani vom fi 8 miliarde pe planeta asta măcinată de schimbările climatice.
Nu te oripila, sunt destule popoare care mănâncă tradițional insecte și larve (mexicanii, sud-coreenii, vietnamezii etc). Iar acum trei ani, la Oslo Innovation Week, am gustat și eu înghețată din larve și n-am pățit nimic. (sifted.eu)
Foto: Președintele Macron sprijină ideea lui Antoine Hubert, fondatorul Ynsect.
(de aici)

 

Articole populare Ultima luna

4 comentarii Adaugă comentariu

  1. Cred ca insectele sunt afectate cel mai putin de schimbarile climatice, ceea ce inseamna ca din punct de vedere al hranei ar fi o alegere buna cand agricultura si fermele de animale nu mai ne aduc suficienta mancare.

  2. Eu deja am inceput sa cresc aceste larve , sunt la a 6 generatie si curand imi voi face o ferma http://www.dk-agroshop.com

  3. Noi, oamenii, am face orice ca să nu renunțăm la proteina din carne. Orice! Am mânca și gândaci! :))

  4. #4 Comentariu nou

    Sunt multe popoare care mănâncă tradițional larve, lăcuste, tarantule etc.
    În Coreea de Sud, de exemplu, viermii de mătase grași, fierți, sunt o delicatesă. 🙂

Adaugă comentariu