ynsect

Ferma de insecte Ynsect (Franța) a atras investiții totale de 372 milioane de dolari. Ce face ferma cu gângăniile și larvele pe care le crește? Deocamdată le livrează, dezinfectate și prelucrate, drept hrană pentru animale de companie, ferme piscicole sau îngrășăminte pentru plante. Plus suplimente-medicament gen chitosan.

insecte

Deocamdată, zic, pentru că UE n-a reglementat încă dieta umană bazată pe proteine din insecte.
În lume însă, ideea de a ne lua proteinele din insecte câștigă teren, mai ales că în zece ani vom fi 8 miliarde pe planeta asta măcinată de schimbările climatice.
Nu te oripila, sunt destule popoare care mănâncă tradițional insecte și larve (mexicanii, sud-coreenii, vietnamezii etc). Iar acum trei ani, la Oslo Innovation Week, am gustat și eu înghețată din larve și n-am pățit nimic. (sifted.eu)
Foto: Președintele Macron sprijină ideea lui Antoine Hubert, fondatorul Ynsect.
(de aici)

 

1 Comment

  1. Cred ca insectele sunt afectate cel mai putin de schimbarile climatice, ceea ce inseamna ca din punct de vedere al hranei ar fi o alegere buna cand agricultura si fermele de animale nu mai ne aduc suficienta mancare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close