Banca Mondială estima în 2017 că economia mondială va avea nevoie de încă 10 milioane de talente IT&C în următorii 10 ani, iar Huawei și-a construit propria filosofie pentru a răspunde acestei nevoi – a reamintit Catherine Chen, Huawei Corporate Senior Vice President and Director of the Board, la evenimentul European Innovation Day 2020.
Unul dintre conceptele acestei filosofii: talentele pot fi pregătite nu numai în mediul universitar, ci și în cel corporate. Acesta din urmă permite trecerea cu succes de la cercetarea teoretică la cea practică.
Vicepreședintele Huawei a dat ca exemplu istoria 5G.
În 2008, profesorul turc Erdal Arikan a publicat un studiu privind Polar Code, pe tema maximizării ratei de fiabilitate a transmisiilor de date.
În 2010, Huawei a văzut potențialul acestei idei și cercetători de-ai săi s-au alăturat profesorului Arikan în cercetările sale, iar în 2018 Polar Code a devenit o bază pentru standardele 5G.
Astăzi sunt peste 90 de milioane de utilizatori 5G în lume. Au fost necesari 10 ani pentru ca 5G să evolueze de la o idee teoretică la o aplicație comercială. Zeci de mii de oameni de știință și ingineri din companii din toată lumea au contribuit la această reușită.

Huawei continuă să se bazeze pe universități pentru evoluția spre societatea digitală.
La sfârșitul lui 2019, grupul chinez colabora cu 900 de universități din lumea intreaga.
„Investim mai mult de 300 de milioane de dolari pe an în cercetările desfășurate în universități și sponsorizam direct activitatea științifică a 300 de profesori universitari în cercetare, fără nicio obligație din partea lor” – a explicat doamna Chen.
„Pregătirea talentelor IT&C este un proces îndelungat și dificil, astfel încât trebuie să construim un ecosistem bazat pe cooperare deschisă, cu rezultate de care să se bucure întreaga umanitate” – spune executivul Huawei.

Huawei lucrează în prezent cu mai mult de 100 de parteneri certificați pentru pregătirea și certificarea tehnicienilor în toată lumea.
De asemenea, Huawei a încheiat parteneriate cu peste 50 de universități pentru funcționarea unor Academii IT.
În Europa, funcționează astfel de Academii IT&C în urma parteneriatelor Huawei-universități în 12 țări, printre care Marea Britanie, Franța, Germania, România și Polonia.
Aceste centre au peste 100 de traineri și 1500 de studenți în fiecare an.

Huawei este preocupată și de tratamentul egal al femeilor în privința leadership-ului în industria ITC. Industria este dominată de bărbați în cele mai multe țări. Femeile ocupă 30% din posturile tehnice, 15% din cele de business manageri și doar 11% cele de experți de strategie și planificare.
Huawei desfășoară programe internaționale (inclusiv de pregătire vocațională), astfel încât reprezentativitatea femeilor în industria IT&C să crească la 40% în toate în toate țările – a mai spus doamna Catherine Chen.

„Acum 20 de ani, Huawei înființa primul său centru de cercetare-inovare din Europa, în Suedia. Două decenii mai târziu, facem afaceri cu toate țările europene, acestea ocupând un loc central în business-ul nostru global. Huawei are 13.000 de angajați în Europa și 23 de centre R&D.
În 2019, Huawei a contribuit cu 16,4 miliarde de euro la PIB-ul Uniunii Europene.
În ultimii 20 de ani, Huawei a devenit o companie europeană, contribuind la dezvoltarea pieței locale IT&.
În aceste vremuri dificile, suntem hotărâți să fim în Europa și pentru Europa” – a încheiat doamna Chen.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close