Închide

Ce vrei să cauți?

Prioritatea Vodafone: Extindem rețeaua mai ales în zonele fără comunicații

internet
internet

Internetul și serviciile de voce nu sunt un lux, ci au devenit o necesitate, mai ales în ultimul an. Școala online, lucrul de acasă, comerțul online au permis menținerea unor activități esențiale în perioadele de carantină strictă.
Rămân încă diferențe între rural și urban în privința accesului la comunicații.

„Vodafone are ambiția de a contribui la crearea unei societăți în care nimeni nu este lăsat în urmă. De aceea, una dintre prioritățile noastre este de a extinde rețelele Vodafone cu precădere în acele zone în care serviciile de comunicații nu au ajuns încă” – spune Cătălin Buliga, Chief Network Officer Vodafone România și Head of Networks Development for Europe Cluster Markets.

Astfel, între martie 2020  și iunie 2021, Vodafone România a extins acoperirea rețelei mobile cu peste 700 de stații 4G, asigurând conectarea la servicii de voce și date mobile pentru aproximativ 150.000 de locuitori din 158 de localități din mediul rural.
În prezent, Vodafone asigură o acoperire cu servicii de comunicații pentru 96% din populația din mediul rural, oferind acces la  servicii de voce și internet fixe și mobile pentru unele dintre cele mai izolate comunități din România.

Digitalizarea în mediul rural prin conectarea la servicii de comunicații a comunităților creează oportunități de dezvoltare  pentru antreprenorii locali și companiile mici care, la rândul lor, vor genera oportunități de angajare și surse de venit pentru membrii comunității,  va asigura incluziune socială și dezvoltarea sustenabilă prin încurajarea unei economii locale, argumentează oficiali ai operatorului.   

Supernet Fibră de la Vodafone
Pe lângă investițiile semnificative în extinderea acoperirii cu servicii 4G în mediul rural și a serviciilor 5G în mediul urban, Vodafone România investește în extinderea rețelei sale fixe de Internet, televiziune și telefonie și pentru îmbunătățirea calității serviciului de internet fix. În perioada martie 2020 și iunie 2021, Vodafone și-a extins rețeaua fixă de înaltă calitate în urma dezvoltărilor de rețele noi sau a extinderii celor existente oferind acces la servicii de internet pentru 21.000 de localități din mediul rural.
Supernet Fibră de la Vodafone oferă viteze de internet de până la 1Gbps, o conexiune stabilă și „cea mai bună experiență Wi-Fi din România” prin intermediul router-ului Super Wi-Fi.

Vodafone, recunoscută drept cea mai fiabilă rețea 5G din România de către auditorul independent umlaut
Acum trei ani, Vodafone lansa primele rețele 5G din România. Recent, Vodafone a fost confirmată drept cea mai fiabilă rețea 5G din Romania.

Totodată, a obținut cel mai mare punctaj în ceea ce privește performanța serviciilor de date mobile. Ambele performanțe au fost certificate de auditorul independent umlaut, în primăvara acestui an, în urma unor măsurători comparative efectuate asupra tuturor rețelelor mobile autohtone.  Este cea de-a șaptea recunoaștere pentru rețeaua mobilă a Vodafone România în urma campaniilor de măsurare realizate de umlaut.

 Visuri împlinite acasă
Acest documentar spune povestea reală a locuitorilor din trei sate din județul Mehedinți, izolați din punct de vedere al comunicării până de curând când situația s-a schimbat:

Acest text a fost scris la invitația Vodafone.

Articole populare Ultima luna

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Foaiaiai cum e clipul ăla! Ridică părul pe spate.

Adaugă comentariu