Închide

Ce vrei să cauți?

Reguli eficiente pentru storytelling reușit

Care este esența poveștii tale? Poți să o spui foarte pe scurt?

training storytelling
training storytelling

Să spui o poveste, fie că e vorba de scenariul unui film, de o prezentare powerpoint, de scrierea unui roman sau de o întâmplare inventată pe loc pentru ca cel mic să adoarmă mai repede, e o întreprindere complicată, totuși.

Citeam o articol despre filmul Turning Red și așa am aflat de cele 22 de reguli de storytelling stabilite de Pixar, studiourile de animație computerizată conduse prin anii 80 de Steve Jobs. Am ales șase dintre ele, dar toate cele 22 sunt, cred, utile creativilor:
Când te-ai blocat (nu știi cum să mergi cu povestea mai departe), fă o listă cu ce nu îți dorești să se întâmple în continuare.
Niciun efort nu este în zadar. Dacă ceva nu funcționează, renunță și mergi mai departe. Experiența căpătată îți va fi utilă mai târziu.

reguli storytelling

Care
 este esența poveștii tale? Poți să o spui foarte pe scurt? Dacă poți asta, este gata/pregătit să o construiești.
Simplifică povestea. Concentreaz-o. Combină personajele. Sari peste ocolișuri. Vei simți că pierzi lucruri valoroase, dar te eliberează.
Trebuie să ții cont de ceea ce trezește interesul publicului, nu de ceea ce e distractiv pentru tine, creativul. Sunt două aspecte care pot fi foarte diferite.
Exercițiu: ia componentele unui film care nu ți-a plăcut. Cum le-ai rearanja pentru a ieși un film care să-ți placă?
__________
Despre storytelling poți citi și aici.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu