Închide

Ce vrei să cauți?

Ce trebuie să știi când urci pe munte ca să nu intri într-o statistică tragică

 

Vodafone și Salvamont lansează #SigurPeMunte, prima campanie de educație montană.

Două știri de la salvamontiști publicate săptămâna trecută: 28 de persoane au fost salvate din munți în ultimele 24 de ore/ Opt oameni au ajuns la spital (G4Media) și Un profesor a dus 20 de copii încălțați cu teniși în Ceahlău la 5 grade și zăpadă (Digi24).

Salvamont spune că anul trecut a salvat 7000 de persoane aflate în pericol pe munte.
Multe din aceste intervenții ar fi putut fi evitate, dacă turiștii ar fi fost echipați cum trebuie și ar fi respectat regulile de bază ale muntelui.
Încă sunt destui turiști care se avântă inconștient – cu încălțări și haine de oraș, „numai de aici, de la Babele, până la Peștera”, iarna.
În acest context, Vodafone și Salvamont lansează campania #SigurPeMunte, o inițiativă de educație montană care vine cu recomandări utile de la profesioniști.
Este vorba de o serie de materiale video realizată cu sprijinul  Mountain Adventure, pe teme ca: practicarea în siguranță a sporturilor de iarnă, schi și schi de tură sau off piste, echipamentul necesar și orientarea pe munte pentru drumețiile pe timp de iarnă.

Seria este dezvoltată de agenția Oxygen și de producătorul Dragoș Asaftei.

Protagoniștii #SigurPeMunte sunt experți montani care împărtășesc din experiența și cunostințele lor în ceea ce privește siguranța pe munte pe timp de iarnă.
Primul episod:

Poți vedea toate materialele video pe canalele de social media Vodafone România sau direct pe Youtube.

Începând cu 2019, Vodafone este partener de tehnologie al Salvamont, implicându-se în proiecte care folosesc tehnologia în activitatea de salvare montană. Vodafone a sprijinit înființarea Dispeceratului Național Salvamont și realizarea aplicației mobile Salvamont, prin care turiștii pot afla informații detaliate despre starea a 130 de pârtii din întreaga țară, primesc avertismente montane, vizualizează hărțile munților, găsesc locațiile cabanelor și pot trimite notificări dispeceratului Salvamont – în timp real, cu funcţia SOS.
Din 2023, 80% din echipele Salvamont România folosesc drone și tehnologie Vodafone în misiunile de salvare montană. Acestea ajută la reducerea semnificativă a timpului de căutare a victimelor şi la salvarea mai multor vieţi omeneşti. În plus, Salvamont România beneficiază din partea Vodafone și de primul detector subacvatic de tip sonar digital – AquaEye VODASAFE, de robotul Water Rescue Buoy (FReD: Fast Rescue Device), de propria dronă subacvatică şi un scubajet pentru a ajunge  în locurile greu accesibile de sub apă.

Adaugă comentariu