Închide

Ce vrei să cauți?

Ce urmărește angajatorul pe contul tău de Facebook

Facebook a devenit pe piețele dezvoltate a doua rețea socială ca importanță (după LinkedIn) folosită de departamentele de resurse umane în alegerea candidaților potriviți pentru angajare:

Pentru 61% dintre angajatori, greșelile de gramatică din posturile de pe rețele sociale ale candidaților sunt un punct negativ. Numai 47% dintre ei consideră că referințele la consumul de alcool reprezintă ceva rău. Oameni înțelegători în vremuri grele!

Studiul, aici.

Articole populare Ultima luna

7 comentarii Adaugă comentariu

 1. e trimul sa inchidem conturile pe FB.

 2. #2 Comentariu nou

  Chiar conteaza pentru job-urile din Romania ? Gen: lucrator comercial sau casier la un hypermarket sau agent callcenter unde salariul este de 700 de lei net si 20-22 bonuri de masa ?! Pe bune… Ca tanar in tara asta nu ai unde sa iti gasesti un loc de munca potrivit specializarii in care esti pregatit/faci pregatire. Va mai mirati de ce oare promovabilitatea la BAC este asa de mica ? Tinerii nu mai sunt naivi. Stiu faptul ca poti absolvi un colegiu national (promovezi si BAC-ul , ca si mine),studiezi la o facultate si poate eventual urmezi si un program de master pe langa cel de licenta si ajungi sa pui marfa pe rafturi sau sa scanezi in continuu produse si sa faci si curat etc.. pe un salariu de 700 de lei si 20-22 bonuri de masa. Acest salariu nu iti permite un trai decent in Romania,nu poti sa-ti cumperi un apartament,o masina,sa ai parte de un concediu,sa iti cresti niste copii etc. Sigur,multi ipocriti o sa zica: „mai bine banii astia decat nimic”,fac pariu ca ei numai din banii astia traiesc,clar… majoritatea din masini tip SUV,4X4 ,cu salarii mari nu le pasa de cei care poate au aceleasi capacitati intelectuale,personale etc.. dar nu au aceleasi cunostiinte,rude,nu sunt implicati in vreun partid sau amantul/amanta cuiva.. E oare o minciuna ceea ce zic ?! V-ati angajat vreunul dintre voi dupa ce ati absolvit facultatea pe specializarea in care ati studiat ?! Daca da,cum ati reusit ?! Succes cu blogul ! Tuturor mult succes ! O zi buna !

 3. #3 Comentariu nou

  Conteaza si pentru posturile din RO. Am avut o data doi candidati destul de apropiati in rezultate si din 3 care am luat decizia, nici unul nu era hotarat pe unul sau pe celalalt. Le-am deschis profilele de facebook, un candidat avea posturi conexe cu profilul jobului, celalalt nu, in plus avea si postari destul de dubioase (te facea sa te intrebi legat de IQ-ul persoanei). Ghici ce, toti 3 au fost deodata hotarati asupra primului. Ce e mai interesant este ca toti 3 am zis ca postarile acelea sunt nerelevante, ca ne bazam mai mult pe impresia directa etc etc dar a contat si nu mai puteam face nimic o data ce am vazut diferenta intre cei doi.

 4. „studiezi la o facultate si poate eventual urmezi si un program de master pe langa cel de licenta si ajungi sa pui marfa pe rafturi sau sa scanezi in continuu produse si sa faci si curat etc.. pe un salariu de 700 de lei si 20-22 bonuri de masa”

  @Daniel, nu vreau sa par rea, nu o lua personal insa sa faci chestia aia trebuie sa fii incompetent si iti meriti soarta. Nu stiu de ce vedeti cu totii doar tinerii aia care fac facultatea si o fac degeaba. Cum ramane cu ceilalti care o fac si lucreaza pe salarii de peste 1500 euro? In domeniul lor de activitate nu in Spania la capsuni 🙂

  Eu am terminat facultatea acum un car de ani si m-am angajat exact in domeniul in care mi-am dorit. Ba chiar EU mi-am ales locul de munca nu m-am dus unde am gasit. Nu trebuie decat sa iti dai interesul, sa inveti, sa fii bun in ceea ce faci si sa ai viziune. Te tineri capabili sunt in cautare toate companiile. Nu uita asta 🙂

 5. #5 Comentariu nou

  Victor, lasa te rog comentariul meu, sunt curios de optiunea angajatorilor cand priveste angajarea de femei cu facebook.

 6. #6 Comentariu nou

  Conteaza, stiu si eu din surse sigure…

 7. #7 Comentariu nou

  Dar de unde iti stie angajatorul contul de facebook ca doar nu il dai…spui ca nu ai, care-i problema?

Adaugă comentariu