Închide

Ce vrei să cauți?

Școala din valiză

scoala din valiza
scoala din valiza

Mă obsedează un reportaj de zilele trecute: o fată dintr-un sat din România a renunțat să mai meargă la școală pentru că părinții sunt săraci și nu au de unde să-i dea 6 lei pe zi pentru autobuz.
Nu e greu să ne închipuim care va fi destinul acestui copil.

Un caz deloc izolat. Un sfert dintre copiii din mediul rural abandonează școala din diverse motive: sunt folosiți ca mână de lucru utilă în subzistența familiei, nu au cu ce se încălța, nu au rechizite sau sunt descurajați chiar de către cei mari.

Această realitate a generat un nou proiect național al Fundației Vodafone: „Școala din Valiză”, proiect care îi va încuraja să învețe pe 5000 de elevi de gimnaziu din zece comune, dintre cele mai defavorizate.

Ideea: un kit de educație sub forma unei valize în care încap 25 de tablete pentru elevi, un laptop pentru profesori, un proiector, un sistem audio, o soluție de încărcare a echipamentelor încorporată, un router wi-fi și un modem 4G.
Tabletele se conectează la laptop, formează o rețea, iar profesorii predau lecții interactive de limba română și matematică, materii esențiale pentru admiterea la liceu.
„Școala din valiză” se instalează și se strînge ușor, poate fi lesne mutată dintr-o clasă în alta, și astfel apare o clasă digitală pe platformă e-learning chiar și în cele mai izolate localități.

Ideea are șanse mari de succes, dată fiind fascinația copiilor pentru gadgeturi; lecțiile pe tabletă se pot dovedi o atracție pentru a nu lipsi la școală.

Proiectul, realizat în parteneriat cu Fundația World Vision România, prevede și sesiuni de pregătire IT pentru profesori.
Pentru „Școala din valiză”Fundația Vodafone România a investit 420.000 de euro și va mobiliza o echipă de peste 200 voluntari ai săi.

Scoala din Valiza
Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România

În 20 de ani, Fundația Vodafone România a ajutat peste 2,7 milioane de români

Școala din valiză este doar unul dintre proiectele Fundației Vodafone. De la înființare, în 1998, a investit 28 de milioane de euro în programe pentru sănătate, educație și combaterea sărăciei, derulate în parteneriat cu 700 de ONG-uri.
Câteva dintre cele mai spectaculoase realizări:

Și multe alte programe, peste 1.100 până acum.

Premii la Gala de 20 de ani

La împlinirea a două decenii, Fundația Vodafone a premiat zilele trecute câteva dintre ONG-uri partenere pentru colaborare excelentă, în urma unui vot public: Asociația Hercules (Premiul pentru Educație), Fundația pentru SMURD (Premiul pentru Sănătate), Fundația Mihai Neșu (Premiul pentru Servicii Sociale), Asociația Little People (Premiul pentru Voluntariat).
Pentru activitatea dedicată comunității în cei 20 de ani, în colaborare cu Fundația Vodafone România, au primit  premii speciale Maria Culescu, Președintele Asociației MAME, Dr. Raed Arafat, Președintele Consiliului director al Fundației pentru SMURD, Dr. Cătălin Cîrstoveanu, Șeful Secţiei de terapie intensivă nou născuţi a Spitalului „Marie Curie” din București și Sorin Marinescu, asistent social în cadrul Fundației Principesa Margareta a României.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

 

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu